toggle menu

A polgármesteri hivatal épületenergetikai korszerűsítése Vitnyéden

Projekt megnevezése:

A polgármesteri hivatal épületenergetikai korszerűsítése Vitnyéden 

Projekt azonosító száma: 

TOP-3.2.1-15-GM1-2016-00010 

Kedvezményezett

Vitnyéd Községi Önkormányzat 

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 

33 717 292 Ft 

A finanszírozás típusa:

Európai Regionális Fejlesztési Alap 

A projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja: 

2017. október 1. 

A projekt fizikai befejezésének tervezett időpontja: 

2019. szeptember 30. 
"2019. július 05-én a kivitelezési munkálatok elérték a 100%-os készültséget, megtörtént a műszaki átadás-átvétel."

Projekt bemutatása

EURÓPAI UNIÓS TÁMOGATÁSBÓL KORSZERŰSÍTIK VITNYÉD KÖZSÉG POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK ÉPÜLETÉT       


Vitnyéd község önkormányzati tulajdonú épületének energetikai korszerűsítésére több mint 33 millió forintos európai uniós támogatást nyert. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap az elszámolható költségek 100%-át finanszírozza. 

A projekt megvalósulása során a Vitnyéd Község Polgármesteri Hivatal épülete kerül korszerűsítésre. A 33,7 millió forintos beruházásnak köszönhetően Vitnyéd Község Önkormányzata az épület fenntartását költséghatékonyabban tudja majd biztosítani. A Támogatási szerződés aláírásra került, a kivitelezési munkálatok hamarosan megkezdődhetnek, így 2019 végétől az Európai Uniós támogatásnak köszönhetően környezetbarát és gazdaságosan üzemeltethető intézményekkel fog gazdagodni a város. 

A projekt célja az épület hőtechnikai adottságainak javítása, valamint hőveszteségeinek csökkentése, így ennek érdekében a pályázat keretében az épület homlokzat-, tetőfödém szigetelése, nyílászárók cseréje, és akadálymentesítés valósul meg, továbbá kondenzációs kazán kerül beépítésre. 

A projekt hosszú távú közvetlen céljai között szerepel a működési költségek csökkentése, a magasabb komfortfokozat elérése. 

Az óvoda épülete nem felel meg a hatályos energetikai elvárásoknak, mert a jelenlegi energetikai minőség szerinti besorolása HH, azonban az fejlesztésnek köszönhetően az épület minősítése BB kategóriát fogja elérni. 

Az  uniós támogatásból finanszírozott korszerűsítésnek köszönhetően a létesítmény energetikai szempontú korszerűsítése az üzemeltetési, fenntartási költségek csökkenését fogja eredményezni, amely nemcsak a pályázónak jelent költségmegtakarítást, de a lecsökkenő energiahordozó felhasználás környezetvédelmi szempontból is előnyös. 

Vitnyéd Község Önkormányzatának kiemelt célja, hogy a tulajdonában lévő épületeken a lehető legmagasabb szintű energetikai korszerűsítést hajtsa végre, ezáltal biztosítva a hosszú távú hatékony fenntartást, továbbá olyan energetikai fejlesztést hajtson végre az épületeken, amelyek a beruházás mértékének megfelelően valóban képes növelni az épület energia felhasználásának hatékonyságát, ezáltal csökkenteni a működéshez szükséges pénzügyi forrásokat. A beruházás további pozitív hozadéka a településkép javulása